Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Обединеното кралство има готовност по-рано

...
Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Обединеното кралство има готовност по-рано
Коментари Харесай

Лондон обмисля признаване на палестинска държава

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Обединеното кралство има подготвеност по-рано от хипотетичното публично да признае палестинска страна. Той сподели това преди да се насочи на поредна обиколка в Близкия изток.

Камерън сподели, че на палестинците би трябвало да се даде " политически небосвод за поощряване на мира в Близкия изток ". Той стартира четвъртото си посещаване в района, откогато беше назначен за външен министър през ноември. Обединеното кралство носи отговорността да дефинира по какъв начин би изглеждала палестинската страна, сподели той на банкет късно нощес в Уестминстър.

" На палестинския народ ще би трябвало да се покаже " необратим прогрес " към решение с две страни и когато това се случи, ние със съдружниците ще разгледаме въпроса за признаването на палестинска страна, в това число в Обединените народи ", сподели първият английски посланик пред Съвета на консерваторите за Близкия изток.

Камерън загатна, че Англия може да даде публично дипломатическо самопризнание на палестинска страна не като част от дефинитивно спокойно съглашение, а по-рано, по време на самите договаряния. Дейвид Камерън също по този начин прикани Израел да разреши повече филантропична помощ в Газа и сподели, че е " неуместно " жизненоважна английска и друга помощ да се връща назад на границата, отбелязва БНР.

Камерън сподели, че последните 30 години са били история на неуспех за Израел, тъй като не е съумял да обезпечи сигурност на своите жители. Само посредством признание на този неуспех, сподели той, ще има мир и прогрес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР